Kéményét béleltetné ? Gázkazánját lecserélné ? Jó ha tudja!


Tisztelt Érdeklődő !

2016 Július 1 től, az Európai Unió területén csak kondenzációs gázkészülékeket lehet forgalomba hozni.
Az új gázkészülékeknek, a már az eddig is meglévő minősítésük mellet,szükséges úgynevezett ERP minősítés is! 


 
Társaságunk furánflex technológiával nem dolgozik


Mennyibe kerül a kéményem bélelése ?
Nagyon sok összetevője van,helyszíni felmérés nélkül pontos árat meghatározni nem lehet hisz nincs két egyforma kémény. Függ a kémény hosszától,keresztmetszetétől,a beépített anyagok minőségétől.

Miért kell a tetőkibúvó, és a kéményseprő járda ?
Nagyon egyszerű, az állandó és biztonságos felső ellenőrzési pont,magyarul a kémény azon szakasza ami kilátszik a tetőből,szélsőséges időben pl hó esésben erős szél esetén is biztonságosan megközelíthető legyen.Nem mellesleg a pozitív és végleges kéményseprő ipari szakvélemény elengedhetetlen feltétele.


Mennyibe kerül a meglévő kazánom,kombi cirkóm cseréje ?
A kazán cseréjének ára függ a készülék árától,kell e elzáró csapokat cserélni. Ami minden képen rá jön még, a készülék árára az a mágneses iszapleválasztó,valamint a készülék kémény részének indító,illetve szétválasztó idom ára . Valamint a garanciális beüzemelés díja.

Mi a feltétele a pozitív és végleges kéményseprő-ipari szakvéleménynek ?
- Kizárólag Émi KHT által bevizsgált és minősített anyagokat lehet beépíteni,melyet a kéményseprő vállalat felé szállítói megfelelőségi nyilatkozattal kell igazolni.
- Hő-és áramlás technikai számítás.
- Kivitelezői nyilatkozat.
- Tulajdonosi nyilatkoztat,a kéményseprő-ipari szolgáltatás megrendeléséhez.
- Amennyiben cégünket bízzák meg a kéményseprő szakvélemény ügyintézéssel, egy tulajdonosi meghatalmazás.
- Állandó és biztonsági felső ellenőrzés megléte. Magyarra fordítva kéményseprő járda és tetőkibúvó.(Kivíve lapos tető esetén,különben minden esetben)
- Acél nyitható kéményajtó,vagy zárt égésterű kazánok esetén átszellőztető rács.
- Kéményseprő átvétel, ami zárt égésterű kazánok esetén nyomáspróbával jár !

Hány napig tartanak a munkálatok,és meddig nem lesz fűtésem, melegvízem ?
Maximum 2 nap.

Miért kel mágneses iszapleválasztó ?
Garanciális feltétel.Az új kazánok már úgy nevezett ERP-és szivattyús, ez egy környezet barát megoldás,viszont nagyon érzékeny a fűtés körben keringő piszokra,fémlerakodásra ezek ellen védi a kazánt,ez által a várható éllettartama a gázkészüléknek jelentősen meg nő!


Hogyan válaszunk gázkazánt?
Figyelembe kell vennünk az ingatlan, és a kémény helyszíni adottságait. Amennyiben hosszú a kémény szakaszunk magas ventilátor nyomású kazánra lesz szükségünk.Vagy nagyobb keresztmetszetű kéményre.

Hány kW-os legyen a gázkazánunk?
5-7 kW fűtési energiára van szükség Egy 100 nm2  ingatlanak,melynek belmagassága nem több mint 3m, megfelelő szigeteléssel,és lég-tömör ablakokkal van szerelve.

Felvetődik a kérdés,akkor miért kell 20-24 kW-os kazánt vásárolnom! 
A modern  gázkazánok ,már képesek leszabályozni akár 2,5 kW ra is!  A maximális kW szám a használati meleg víz előállításához szükséges!

Kazánok fajtái a gáziparban !

A típusúnak nevezzük azt a gázfogyasztó készüléket amely az égéshez szükséges levegőt a telepítés helységből nyeri.A keletkezet égésterméket pedig ugyan abba a helységebe bocsájtja ki. Egyszerűben az égéstermék nincs kéménybe kötve.(Pl: gáztűzhely,hősugárzók,tárolós gázbojlerek,stb) 

B típusúnak nevezzük azt a gázfogyasztó készüléket amely az égéshez szükséges levegőt a telepítés  helységből nyeri.A keletkezet égésterméket pedig égéstermék elvezetőn keresztül távozik (Kéményen) Pl: Vízmelegítők,kéményes konvektorok,kombi cirkók stb..

C típusúnak nevezzük azt a gázfogyasztó készüléket amely az égéshez szükséges levegőt a telepítés  helységből függetlenül nyeri.A keletkezet égésterméket pedig égéstermék elvezetőn keresztül távozik (Kéményen) Ezeket köznyelven turbós,ill kondenzációs kazánoknak nevezik.


Fürdőkád fölé lehet e készüléket helyezni ?
Amennyiben a meglévő kombi cirkó jelenleg is kád fölé van szerelve ,és van a régi szerelésről gázterv,vagy a Fővárosi Gázművek nyilvántartásába kád fölött szerepel a lecserélendő gázkazán,kombi cirkó abban az esetben igen még lehet.Ellenkező esetben sajnos már gázkazánt nem szerelhetünk fürdőkád fölé.

Idáig tökéletesen működött az elmúlt 10-20-30 évben a gázkazánom, most miért nem jó ?
Elég gyakori kérdés.Sok oka van a modernebb készülékek füstgáz hőmérséklete már a jóval alacsonyabbak,ez befolyásolja a kéményünk huzatát is. Előfordulhat hogy egy régi elavult gázkészülék füstgáz magas (akár 140 C fok)hőmérséklete miatt eltudott távozni az égéstermék,de már a modernem készülék alacsonyabb füstgáz hőmérséklete miatt fölég nyáron a kéménye már nem tudja biztosságosan a szabadba juttatni az égésterméket (köznyelven füstöt)


Folyt köv.....További kérdések,válaszok feltöltés alatt..........