Kéményét béleltetné ? Gázkazánját lecserélné ? Jó ha tudja!


Tisztelt Érdeklődő !

2016 Július 1 től, az Európai Unió területén csak kondenzációs gázkészülékeket lehet forgalomba hozni.
Az új gázkészülékeknek, a már az eddig is meglévő minősítésük mellet,szükséges úgynevezett ERP minősítés is! 


 
Társaságunk furánflex technológiával nem dolgozik


Mennyibe kerül a kéményem bélelése ?
Nagyon sok összetevője van,helyszíni felmérés nélkül pontos árat meghatározni nem lehet hisz nincs két egyforma kémény. Függ a kémény hosszától,keresztmetszetétől,a beépített anyagok minőségétől.

Miért kell a tetőkibúvó, és a kéményseprő járda ?
Nagyon egyszerű, az állandó és biztonságos felső ellenőrzési pont,magyarul a kémény azon szakasza ami kilátszik a tetőből,szélsőséges időben pl hó esésben erős szél esetén is biztonságosan megközelíthető legyen.Nem mellesleg a pozitív és végleges kéményseprő ipari szakvélemény elengedhetetlen feltétele.


Mennyibe kerül a meglévő kazánom,kombi cirkóm cseréje ?
A kazán cseréjének ára függ a készülék árától,kell e elzáró csapokat cserélni. Ami minden képen rá jön még, a készülék árára az a mágneses iszapleválasztó,valamint a készülék kémény részének indító,illetve szétválasztó idom ára . Valamint a garanciális beüzemelés díja.

Mi a feltétele a pozitív és végleges kéményseprő-ipari szakvéleménynek ?
- Kizárólag Émi KHT által bevizsgált és minősített anyagokat lehet beépíteni,melyet a kéményseprő vállalat felé szállítói megfelelőségi nyilatkozattal kell igazolni.
- Hő-és áramlás technikai számítás.
- Kivitelezői nyilatkozat.
- Tulajdonosi nyilatkoztat,a kéményseprő-ipari szolgáltatás megrendeléséhez.
- Amennyiben cégünket bízzák meg a kéményseprő szakvélemény ügyintézéssel, egy tulajdonosi meghatalmazás.
- Állandó és biztonsági felső ellenőrzés megléte. Magyarra fordítva kéményseprő járda és tetőkibúvó.(Kivíve lapos tető esetén,különben minden esetben)
- Acél nyitható kéményajtó,vagy zárt égésterű kazánok esetén átszellőztető rács.
- Kéményseprő átvétel, ami zárt égésterű kazánok esetén nyomáspróbával jár !

Hány napig tartanak a munkálatok,és meddig nem lesz fűtésem, melegvízem ?
Maximum 2 nap.

Miért kel mágneses iszapleválasztó ?
Garanciális feltétel.Az új kazánok már úgy nevezett ERP-és szivattyús, ez egy környezet barát megoldás,viszont nagyon érzékeny a fűtés körben keringő piszokra,fémlerakodásra ezek ellen védi a kazánt,ez által a várható éllettartama a gázkészüléknek jelentősen meg nő!


Hogyan válaszunk gázkazánt?
Figyelembe kell vennünk az ingatlan, és a kémény helyszíni adottságait. Amennyiben hosszú a kémény szakaszunk magas ventilátor nyomású kazánra lesz szükségünk.Vagy nagyobb keresztmetszetű kéményre.

Hány kW-os legyen a gázkazánunk?
5-7 kW fűtési energiára van szükség Egy 100 nm2  ingatlanak,melynek belmagassága nem több mint 3m, megfelelő szigeteléssel,és lég-tömör ablakokkal van szerelve.

Felvetődik a kérdés,akkor miért kell 20-24 kW-os kazánt vásárolnom! 
A modern  gázkazánok ,már képesek leszabályozni akár 2,5 kW ra is!  A maximális kW szám a használati meleg víz előállításához szükséges!

Kazánok fajtái a gáziparban !

A típusúnak nevezzük azt a gázfogyasztó készüléket amely az égéshez szükséges levegőt a telepítés helységből nyeri.A keletkezet égésterméket pedig ugyan abba a helységebe bocsájtja ki. Egyszerűben az égéstermék nincs kéménybe kötve.(Pl: gáztűzhely,hősugárzók,tárolós gázbojlerek,stb) 

B típusúnak nevezzük azt a gázfogyasztó készüléket amely az égéshez szükséges levegőt a telepítés  helységből nyeri.A keletkezet égésterméket pedig égéstermék elvezetőn keresztül távozik (Kéményen) Pl: Vízmelegítők,kéményes konvektorok,kombi cirkók stb..

C típusúnak nevezzük azt a gázfogyasztó készüléket amely az égéshez szükséges levegőt a telepítés  helységből függetlenül nyeri.A keletkezet égésterméket pedig égéstermék elvezetőn keresztül távozik (Kéményen) Ezeket köznyelven turbós,ill kondenzációs kazánoknak nevezik.


Fürdőkád fölé lehet e készüléket helyezni ?
Amennyiben a meglévő kombi cirkó jelenleg is kád fölé van szerelve ,és van a régi szerelésről gázterv,vagy a Fővárosi Gázművek nyilvántartásába kád fölött szerepel a lecserélendő gázkazán,kombi cirkó abban az esetben igen még lehet.Ellenkező esetben sajnos már gázkazánt nem szerelhetünk fürdőkád fölé.

Idáig tökéletesen működött az elmúlt 10-20-30 évben a gázkazánom, most miért nem jó ?
Elég gyakori kérdés.Sok oka van a modernebb készülékek füstgáz hőmérséklete már a jóval alacsonyabbak,ez befolyásolja a kéményünk huzatát is. Előfordulhat hogy egy régi elavult gázkészülék füstgáz magas (akár 140 C fok)hőmérséklete miatt eltudott távozni az égéstermék,de már a modernem készülék alacsonyabb füstgáz hőmérséklete miatt fölég nyáron a kéménye már nem tudja biztosságosan a szabadba juttatni az égésterméket (köznyelven füstöt)


Folyt köv.....További kérdések,válaszok feltöltés alatt..........
 


Ha megbízható és profi duguláselhárítással is foglalkozó vízszerelőre van szüksége, aki gyorsan orvosolja a problémát, keressen minket bátran!

Vízszerelő - Vízszerelés éjjel-nappal.

Ha megbízható és profi duguláselhárítással is foglalkozó vízszerelőre van szüksége, aki gyorsan orvosolja a problémát, keressen minket bátran!

Vízvezeték szerelőt keres Budapesten, vagy a közelében? Csőtörés miatt azonnali segítségre van szüksége? Problémája van a bojlerrel, vagy segítségre lenne szüksége mosógép, vagy mosogatógép bekötéséhez? Esetleg felújítást tervez és szeretne új csapokat, zuhanytálcát, kádat beszerelni? Vízvezeték szerelés szolgáltatásainkkal segítségére leszünk. Csak hívjon minket telefonon, vagy írjon üzenetet nekünk! Vállaljuk csőtörések, csőrepedések szivárgások elhárítását is.